Η όραση τους πρώτους μήνες της ζωής

Όλοι οι γονείς προσπαθούν να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους και αυτό επιτυγχάνεται συνήθως στον 4ο με 6ο μήνα της ζωής. Αν ένα βρέφος δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς του μετά τον 6ο μήνα, ίσως αυτό σημαίνει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα στην όραση - Περισσότερα »

Πότε πρέπει να εξετάζεται η όραση στα παιδιά;

Η όραση μπορεί να εκτιμηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμη και αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού. Μια αδρή εκτίμησή της μπορεί να γίνει και από τον παιδίατρο ή τον οικογενειακό γιατρό, πρέπει όμως να αρχίζει από τη γέννηση και να γίνεται συστηματικά
- Περισσότερα »

Πρώιμα προβλήματα της όρασης

Οι γονείς πρέπει να δείχνουν αυξημένη προσοχή για συγκεκριμένα σημεία ή συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζει το παιδί και να αναζητούν βοήθεια από ειδικό το συντομότερο δυνατό, μιας και αυτά μπορεί να υποδηλώνουν κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα στην όραση. - Περισσότερα »

Πως γίνεται η εξέταση των ματιών

Τα μάτια του νεογνού είναι συνήθως κλειστά και ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να ανοίξει τα βλέφαρα απαλά με το χέρι, προκειμένου να τα εξετάσει. Συχνά όμως αρκεί το χαμήλωμα του φωτός στον περιβάλλοντα χώρο για να οδηγήσει αντανακλαστικά σε άνοιγμα των ματιών («eye popping reflex»). Αυτό από μόνο του δηλώνει κάποια οπτική λειτουργικότητα και η απουσία του μπορεί να σημαίνει κάποιο υφιστάμενο πρόβλημα. - Περισσότερα »

Λεωφ. Βουλιαγμένης 45
166 75 Γλυφάδα