Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Τρίπολη. Σπούδασε Βιολογία στο αμερικανικό πανεπιστήμιο «Slippery Rock University» στην Πενσιλβάνια, και στη συνέχεια εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις. Παράλληλα με τις σπουδές του εκεί, εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Βιολογία με θέμα «Συγκριτική μελέτη λειτουργικών παραμέτρων και βιωσιμότητας ηπατοκυττάρων πριν και μετά τη χρήση βιοτεχνητού ήπατος». Αποφοίτησε το 2002 από την Ιατρική με βαθμό λίαν καλώς, ενώ το 2003 κατέθεσε την Διατριβή του η οποία διακρίθηκε και αξιολογήθηκε με Άριστα.

Κατά τη διετία 2005-2006 εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου και εν συνεχεία μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο King's College του Λονδίνου, όπου παρακολούθησε ως clinical attachment τα εξωτερικά ιατρεία του οφθαλμολογικού του τμήματος.

Ειδικεύτηκε από το 2007 έως το 2011 στην Β' Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου απέκτησε σπουδαία εμπειρία δίπλα σε μεγάλους δασκάλους στον χειρισμό και την αντιμετώπιση πολυαρίθμων ασθενών, αλλά και σε επεμβάσεις όπως laser διαθλαστικής χειρουργικής, αποκατάστασης των παθήσεων των βλεφάρων, τη μικροχειρουργική του καταρράκτη, του γλαυκώματος και του οπισθίου πόλου.

Από τον Οκτώβριο του 2011 είναι βασικό μέλος του Athens Eye Hospital. Συγχρόνως, γράφει την δεύτερη Διδακτορική του Διατριβή, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του έτους.