Χειρουργός Οφθαλμίατρος MS Aισθητικής Ιατρικής

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Σωτήρης Τσιούμας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Modena στη Β.Ιταλία. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο Ογκολογικό Νοσοκομείο "Ο Αγ.Σάββας" οπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων όπως αποκατάσταση παθήσεων βλεφάρου, δακρυικής συσκευής και κόγχου, βλεφαροπλαστικής, χειρουργικών επεμβάσεων καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθρυψίας κ.α

Ακολούθως εξειδικεύτηκε με Master Αισθητικής Ιατρικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο "Tor Vergata" στη Ρωμη. Αντικείμενα της εξειδίκευσής του το Botox, η αφαίρεση ογκιδίων και βλεφαροπλαστική ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς ράμματα με ραδιοσυχνότητες, υαλουρονικό οξύ (fillers) για γέμισμα ρυτίδων, μεσοθεραπεία, peelings, νήματα, καταπολέμηση της αντιαισθητικής εικόνας των μαύρων κύκλων κ.α.

Τίτλοι Διατριβής Πτυχίου και εξειδίκευσης αντίστοιχα είναι: "Η πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων μετεγχειρητικά στον καταρράκτη" και "ποια είναι τα αντιαισθητικά σημεία του άνω τριτημορίου του προσώπου και πως θα τα εξαλείψουμε".

Έχει πραγματοποιήσει Fellowship in Advanced Photorefractive Surgery για επεμβάσεις με laser για διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών.

Η διαρκής επιστημονική εγρήγορση για αναζήτηση νέων μεθόδων στον ευρύτερο τομέα του αντικειμένου του τον οδηγεί στις Βρυξέλες οπου στην Αίθουσα της Ανατομίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ιατρικής συμμετέχει σε ειδικά course πάνω στη χειρουργική ανανέωση του προσώπου με καινούργιες τεχνικές πάνω στη βλεφαροπλαστική, το mini lifting, το lipofilling, το botox άλλα και πάνω στην ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και κόγχου όπως ενδοσκοπική ασκορρινοστομία αφαίρεση όγκων κ.α.

Είναι μελος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής και Ιταλικής Οφθαλμοπλαστικής Εταιρείας, της Ιταλικής Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής "A.I.M.E" και μέλος της "European Academy of Facial Plastic Surgery".

Η πλούσια εμπειρία που απέκτησε στο Πανεπιστήμιο "Tor Vergata" αλλά και οι σχέσεις δυνατής φιλίας και διαρκούς επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και τεχνικών με τους σημαντικούς και άρτια καταρτισμένους και ονομαστούς καθηγητές του και η παράλληλη επαγρύπνηση πάνω σε κάθε θέμα που αφορά εκτός από την Αισθητική Ιατρική και το κομμάτι της οφθαλμολογίας χειρουργικής και μη, αποτελούν παράγοντες που συνθέτουν μια σύγχρονη επιστημονική προσωπικότητα, έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ατόμου που ενδιαφέρεται για την υγεία και την αισθητική του προσώπου και των ματιών του.

Website: www.ofthalmoplastiki.gr