Λέγεται ότι τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής. Αποκαλύπτουν τι σκεφτόμαστε και εκφράζουν αυτό που αισθανόμαστε. Μερικές φορές όμως, λόγω της κληρονομικότητας ή της διαδικασίας γήρανσης, τα μάτια μας δεν μεταφέρουν το πλήρες φάσμα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.

Βλέφαρα ή φρύδια που έχουν χαλαρώσει, μπορούν να κάνουν ένα πρόσωπο να φαίνεται συνέχεια λυπημένο ή κουρασμένο, ενώ ένας τραυματισμός της περιοχής, εκτός από μη φυσιολογική εμφάνιση, μπορεί να προκαλέσει και βλάβη στη λειτουργία του ματιού.

Η αισθητική οφθαλμοπλαστική χειρουργική μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση ενός ατόμου, κάνοντάς το να φαίνεται νεώτερο, με περισσότερη ζωντάνια και πιο λαμπερό βλέμμα.

Βλεφαροπλαστική

Οι βλεφαροπλαστικές επεμβάσεις μπορεί να αφορούν τα άνω ή τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο. Σκοπός τους είναι η μείωση της περίσσειας του δέρματος και του λίπους από την περιοχή γύρω από τα μάτια, ώστε να επιτευχθεί μια πιο νεανική εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια της εγχείρισης γίνονται πολύ μικρές τομές μέσα στις φυσιολογικές πτυχές του δέρματος των βλεφάρων. Στη συνέχεια το περιττό δέρμα και λίπος αφαιρείται και αναδιαμορφώνεται, και οι τομές κλείνονται με πολύ μικρά ράμματα. Οι τομές είναι πρακτικά αόρατες και τα όποια σημάδια εξαλείφονται με την πάροδο του χρόνου.

Εκτός από τις χειρουργικές τεχνικές, βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος μπορούν να επιτύχουν και μη χειρουργικές μέθοδοι, με θεαματικά πολλές φορές αποτελέσματα.

Botox

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή μέθοδο εξάλειψης των ρυτίδων έκφρασης από το μέτωπο και το πρόσωπο. Συνίσταται στην εφαρμογή με απλές ενέσεις ενός ειδικού φαρμάκου, που ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν αυτές τις ρυτίδες. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες. Το φάρμακο αυτό δεν απορροφάται από τον οργανισμό και δεν έχει άλλες παρενέργειες.

Υαλουρονικό οξύ και Μεσοθεραπεία προσώπου (Mesolifting)

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος με μεγάλη σημασία στη διατήρηση της υγείας και της αντοχής του. Στην Αισθητική Ιατρική χρησιμοποιείται ως ενέσιμο εμφύτευμα για την άμβλυνση των ρυτίδων γήρανσης και την αύξηση του όγκου στα χείλη, καθώς επίσης και στη μεσοθεραπεία προσώπου (Mesolifting), όπου χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με άλλα βιταμινούχα σκευάσματα. Το αποτέλεσμα είναι η σύσφιξη του δέρματος, η αύξηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του και η σε βάθος ενυδάτωσή του.

Peeling με Ραδιοσυχνότητες

Το Peeling με ραδιοσυχνότητες αποτελεί μια νέα πολλά υποσχόμενη μέθοδο στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής. Πρόκειται για μια μη χειρουργική τεχνική, που συσφίγγει το χαλαρωμένο δέρμα και σβήνει τις ρυτίδες. Εφαρμόζεται ακόμη στην επιδιόρθωση ουλών από ακμή ή χειρουργικές επεμβάσεις, σε γερασμένα δέρματα από την ηλικία ή από τον ήλιο κλπ. Με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου στους ιστούς και σταδιακά επέρχεται σύσφιξη του δέρματος και αποκατάσταση της λείας εμφάνισης και της ελαστικότητάς του.

Χημικό Peeling

Το Χημικό Peeling χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα, και μπορεί να γίνει τμηματικά μόνο στα βλέφαρα ή σε όλο το πρόσωπο. Συνίσταται στην επάλειψη ενός ειδικού διαλύματος, που προκαλεί απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η διαδικασία είναι απλούστατη και ο ασθενής νιώθει απλώς ένα μικρής έντασης αίσθημα καψίματος, που κράτα για λίγα λεπτά. Έτσι, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, ανανεώνονται τα κύτταρα, το δέρμα αναζωογονείται και οι ρυτίδες αμβλύνονται, με αποτέλεσμα πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση.