Ενημερωτική Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη

"Πρόληψης, Διάγνωσης & αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη & των επιπλοκών του"

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου πρωτοποριακού Διαβητολογικού τμήματος του Athens Eye Hospital πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα διαλέξεων του Νοσοκομείου, ημερίδα με θέμα "Πρόληψη, Διάγνωση & Αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του".

Στην ημερίδα παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός ασθενών αλλά και κοινό που ήθελε να ενημερωθεί για όλες τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν αυτή τη μάστιγα της εποχής μας, το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε ομιλητές και από άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, όπως το Τμήμα Αμφιβληστροειδούς - Υαλοειδούς και το Τμήμα Βοηθημάτων Χαμηλής Όρασης, αφού στο Athens Eye Hospital πιστεύουμε στην συνολική φροντίδα και υποστήριξη του ασθενούς, από όλες τις υποειδικότητες Οφθαλμολογίας, και όχι απλώς στην αντιμετώπιση της νόσου.

Μίλησαν οι Οφθαλμίατροι του Νοσοκομείου:

  • Σταύρου Παναγιώτα (Επιδημιολογία)
  • Ντουράκη Αμαλία (Διαβητικό Οίδημα της Ωχράς)
  • Αναστασάκης Τάσος (Anti-VEGF φάρμακα στη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια)
  • Παλαιολόγος Θοδωρής (Θεραπεία με Laser  στη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια)
  • Σιδέρης Άγγελος (Παραγωγική Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια)
  • Τσιούμας Νίκος (η Υαλοϋδεκτομή στη θεραπεία της Διαβητικής νόσου του ματιού)
  • Καρδιτσάς Στέλιος (Αποκατάσταση χαμηλής όρασης σε ασθενείς με Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια)

καθώς και ο ειδικός διαβητολόγος Ντούπης Ιωάννης (Νεότερες Εξελίξεις στο Σακχαρώδη Διαβήτη) σε συνεργασία με τη διαβητολογική ομάδα του οποίου έγινε η ημερίδα.

Το Athens Eye Hospital θα συνεχίσει να διοργανώνει διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις, στα πλαίσια εκστρατειών ενημέρωσης, για την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την υγεία των ματιών μας.