Νέος Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων

Eκπαιδευτικά σεμινάρια για το 2013-2014Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για το  2013-2014 περιλαμβάνουν ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες στα διάφορα πεδία της κλινικής οφθαλμολογίας αλλά και από βασικούς ερευνητές με διεθνή αναγνώριση.

Το θεματικό φάσμα των  προγραμματισμένων διαλέξεων περιλαμβάνει αντικείμενα όπως η οφθαλμική ογκολογία και η οφθαλμική γενετική αλλά και πιο καθημερινά κλινικά θέματα όπως η κλινική εφαρμογή της τελευταίας γενιάς φακών επαφής. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαλέξεις θα δοθεί και σε καινοτόμες νέες τεχνικές και εξοπλισμό από επιστήμονες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων οφθαλμολογικών εργαλείων.

 Ενδεικτικά η  λίστα με τους ομιλητές περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως ο Graham Holder, καθηγητής Ηλεκτροφυσιολογίας του Μοorfields Eye Hospital, o Καθηγητής Οφθαλμικής Ογκολογίας Λεωνίδας Ζωγράφος από το  Jules-Gonin Eye Hospital, η διεθνώς αναγνωρισμένη στο χώρο της αντιμετώπισης του Ρετινοβλαστώματος Χατζηστυλιανού  Ντόρις από το Νοσοκομείο της Σιένας  αλλά και το Χαρίλαο Γκίνη που είναι βασικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Μούρθια.

Οι διαλέξεις  ξεκίνησαν  την Τετάρτη 9/10/2013 και πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες στην βιβλιοθήκη του Athens Eye Hospital με ώρα έναρξης 9.00 μμ.
Μετά το τέλος των διαλέξεων ακολουθεί εκτεταμένη συζήτηση.

 Η πρώτη διάλεξη  πραγματοποιήθηκε στις 9/10/2013 με ομιλητή το Τρύφωνα Ρότσο, με θέμα:
 «Η κλινική εφαρμογή της οπτικής τομογραφίας συνοχής στις παθήσεις της ωχράς κηλίδας»,

ενώ η δεύτερη διάλεξη  πραγματοποιήθηκε στις 23/10/2013 με ομιλήτρια την οφθαλμική γενετίστρια Διδάκτορα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας του Λονδίνου, κυρία Καμακάρη Σμαράγδα με θέμα :
«Μοριακή γενετική ανάλυση των κληρονομούμενων οφθαλμικών παθήσεων: σύγχρονη στρατηγική, διλήμματα και σημασία του γενετικού ελέγχου».

Οι επόμενες διαλέξεις θα ανακοινωθούν σύντομα.