Την ημέρα της επεμβάσεως θα πρέπει να είστε όσο το δυνατόν ξεκούραστοι και χαλαρωμένοι και θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου 2-3 ώρες για όλη τη διαδικασία. Πολλές φορές ο προεγχειρητικός έλεγχος ή πρόσθετες εξετάσεις γίνονται την ίδια ημέρα της επέμβασης πριν από το laser.

Να είστε ντυμένοι άνετα, και να έχετε γευματίσει ελαφρά πρωτύτερα. Μην χρησιμοποιείτε αρώματα ή μακιγιάζ. Πριν το laser δίνεται ένα ηρεμιστικό χάπι για μεγαλύτερη χαλάρωση. Η υπεύθυνη του χειρουργείου σας ετοιμάζει δίνοντάς σας μια ρόμπα χειρουργική, καλύμματα στα παπούτσια, χειρουργικό καπέλο και μάσκα. Στα μάτια μπαίνουν κολλύρια αναισθητικά και αντιβιοτικά.

Στην συνέχεια περνάτε στο χειρουργείο όπου ξαπλώνετε στο ειδικό κρεβάτι κάτω από το laser όπου εκεί θα σας ζητηθεί να εστιάσετε σε ειδικά φωτάκια. Είναι απαραίτητη η συνεργασία σας και ειδικά να μην κουνάτε το κεφάλι ή τα μάτια σας.

Ένας βλεφαροδιαστολέας κρατά τα βλέφαρα ανοικτά. Πόνος δεν υπάρχει καθόλου και ίσως μόνο μια αίσθηση πίεσης μπορεί να αισθανθείτε. Το laser διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Υπάρχει πάντα επικοινωνία με τον χειρουργό.

Αμέσως μετά την επέμβαση θα βλέπετε λίγο θολά, σαν να έχουν πιάσει ατμό τα γυαλιά σας. Θα έχετε αίσθηση ξένου σώματος. Θα σας δοθούν οδηγίες, προστατευτικά καλλύματα και κολλύρια για την θεραπεία σας και μετά είστε ελεύθεροι να φύγετε. Τα γυαλιά ηλίου είναι πάντα πολύ χρήσιμα μετά την επέμβαση.