8. Υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους διάφορους ενδοφακούς;


Ο τεχνητός ενδοφακός που θα τοποθετηθεί στη θέση του θολωμένου φυσικού φακού είναι κατασκευασμένος για να παραμείνει στο μάτι για το υπόλοιπο της ζωής του ασθενούς.

Από άποψη ποιότητας, όλοι οι ενδοφακοί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα θεωρούνται ικανοποιητικοί.

Πολλοί από αυτούς προέρχονται από ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία, και είναι αρκετά αξιόπιστοι, κατασκευασμένοι με σωστά υλικά και μελετημένη σχεδίαση.
Τέτοιοι ενδοφακοί χρησιμοποιούνται ευρέως σε ανατολικές χώρες, όπως η Τουρκία, αλλά και σε ορισμένα ελληνικά κρατικά νοσοκομεία, όπου προτιμώνται λόγω του χαμηλού κόστους τους.

Οι φακοί όμως που κατασκευάζονται από τις μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες, αν και κάπως ακριβότεροι, υπερτερούν από τους ασιατικούς, χάρη στα αναβαθμισμένα υλικά και στο καλύτερο φινίρισμά τους.

Στο Athens Eye Hospital χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φακοί ευρωπαϊκής και αμερικανικής προέλευσης, από εταιρείες όπως η Alcon, η AMO και η Bausch + Lomb, που είναι και οι μεγαλύτερες στον χώρο.

 Η μακρόχρονη εμπειρία αυτών των εταιρειών εγγυάται την υψηλή τους ποιότητα, γι’ αυτό και προτιμώνται από τους γιατρούς του νοσοκομείου ως η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση για τους ασθενείς τους.