Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ο Γεώργιος Σαϊτάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατόπιν Πανελληνίων εισαγωγικών εξετάσεων. Διετέλεσε υπότροφος του «Γερουλακείου Ιδρύματος» καθ’ όλη τη διάρκεια της εξαετούς φοίτησης στην Ιατρική Σχολή, ως αριστούχος εισακτέος και ακολούθως, ως φοιτητής (2005-2011).

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στη Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών-‘’ΑΤΤΙΚΟΝ’’ (2015-2019), με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του γλαυκώματος και του αμφιβληστροειδούς. Εκπονεί τη Διδακτορική Διατριβή του (PhD) στο αντικείμενο της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας στη Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 συμμετείχε στην κλινική εκπαίδευση στην Οφθαλμολογία των 5ετών φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από Πανευρωπαϊκές εξετάσεις στο Παρίσι, απέκτησε τον τίτλο του “Fellow of the European Board of Ophthalmology, FEBO“.

Ο Γεώργιος Σαϊτάκης έλαβε τον Μάρτιο του 2018 την υποτροφία του καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard“E. Gragoudas“, αφού κατέλαβε την 1η θέση σε Πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις ανάμεσα στους Έλληνες ειδικευόμενους Οφθαλμολογίας, και παρακολούθησε στις ΗΠΑ το ‘’Lancaster Course in Ophthalmology’’, που διοργανώνεται από το Harvard Medical School και το Massachusetts Eye and Ear Infirmary. Εν συνεχεία, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 εξειδικεύτηκε στον τομέα της Νευρο-Οφθαλμολογίας (διάρκεια Fellowship 1 έτος) ως προσκεκλημένος Neuro-Ophthalmology International Fellow στο Πανεπιστήμιο του Harvard, στο νοσοκομείο Massachusetts Eye & Ear Infirmary, στην Βοστώνη των ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση των παγκοσμίου φήμης καθηγητών Νευρο-Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Harvard, Dr Joseph Rizzo III και Dr Dean Cestari.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ o Γ. Σαϊτάκης συμμετείχε με εργασίες στο Συνέδριο Νευρο-Οφθαλμολογίας της Βορείου Αμερικής (NANOS) και ανέλαβε ερευνητικά projects στο πεδίο της νευρο-οφθαλμολογικής προσβολής στην ‘’IgG4-related disease’’, συνεργαζόμενος με τον φημισμένο καθηγητή Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard, Dr John Stone.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) «Οπτική και Όραση» του Βαρδινογιάννειου Εργαστηρίου Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής του Οφθαλμού (IVO) και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποφοιτώντας από το διετές πρόγραμμα με τον υψηλότερο βαθμό (2013). Είναι, ακόμα, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) « Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2017).

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, εκπαιδεύτηκε στον τομέα της Γενικής Οφθαλμολογίας στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian’s (L.M.U.), Μόναχο, Γερμανία. Εργάστηκε, επίσης, ως Ερευνητικός και κλινικός συνεργάτης στο Ελληνικό ΄Ιδρυμα Υγείας (Hellenic Health Foundation) υπό την εποπτεία της Καθηγήτριας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard κας Αντωνίας Τριχοπούλου στα προγράμματα ‘’Consortium on Health and Ageing: Netwotk of Cohorts in Europe and the United States” και ‘’Υδρία’’.

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στον νομό Λακωνίας. Ο κ. Σαϊτάκης είναι ιδρυτικό μέλος της <<Διεθνούς Εταιρείας Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων>> Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ξένων και ελληνικών συνεδρίων, καθώς και ξενόγλωσσων και ελληνικών δημοσιεύσεων. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι Διευθυντής του τμήματος Νευρο-Οφθαλμολογίας στο Athens Eye Hospital.