Χειρουργός Οφθαλμίατρος -

Η Μαρία Κουρή γεννήθηκε στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλέιου. Παρακολούθησε τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα στο Κολλέγιο Αθηνων απ’ όπου και αποφοίτησε.

Κατόπιν εξετάσεων έγινε δεκτή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Martin Lüther στην πόλη του Halle της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο του Halle διεκπεραίωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τη περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια.

Το 2008 ξεκίνησε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας εργαζόμενη στη Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Λειψίας της Γερμανίας. Συνέχισε την ειδικότητα της στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Helios του Βερολίνου όπου και ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή της το 2013, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων. Παρέμεινε επί επιπλέον 1 έτος στο ίδιο νοσοκομείο και εξείδικεύτηκε στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς , στη διάγνωσή τους με οπτική τομογραφία (ΟCΤ), ψηφιακή αγγειογραφία και στην αντιμετώπιση αυτών με εφαρμογές LASER και ενδοüαλοειδικές ενέσεις.

Τη περίοδο 2014/2015 εργάστηκε στο τμήμα γλαυκώματος – πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του γλαυκώματος- της Κλινικής «am Wittenbergplatz“ στο Βερολίνο υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Carl Erb. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη διαθλαστική χειρουργική και τη χειρουργική καταρράκτη θπό τον Dr.Th. Pahlitzsch.Έχει λάβει μέρος σε πολλά γερμανικά και διεθνή συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις. Μιλάει άριστα τη γερμανική και αγγλική γλώσσα.