Τμήμα Μικροβιολογίας - Ανοσολογίας

Το Athens Eye Hospital διαθέτει άρτια εξοπλισμένα και διαπιστευμένα εργαστήρια, όπου πραγματοποιούνται αιματολογικές, βιοχημικές, ανοσολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις με ταχύτητα και υπευθυνότητα.

Στις εξετάσεις αυτές περιλαμβάνονται τόσο κοινές αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, όσο και πλέον εξειδικευμένες εξετάσεις των σημαντικότερων Οφθαλμολογικών παθήσεων.

Αναλυτικότερα πραγματοποιούνται άμεσα και κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής προετοιμασίας των ασθενών, όλες οι αιματολογικές εξετάσεις, που οι Ιατροί, Οφθαλμίατροι και Αναισθησιολόγοι παραγγέλουν ως απαραίτητες. Ετσι αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία και επιβάρυνση των ασθενών , που προσέρχονται στη κλινική μας για σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις .

Τα εργαστήρια του Athens Eye Hospital διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία στην εκτέλεση σπάνιων και εξειδικευμένων ορολογικών και ανοσολογικών εξετάσεων, που βοηθούν στη διάγνωση Οφθαλμολογικών παθήσεων και συνδρόμων. Σημαντικό μέρος των εξετάσεων των εργαστηρίων αποτελούν οι καλλέργειες των διαφόρων οφθαλμικών δειγμάτων, θεραπευτικών φακών και φακών επαφής.

Δεδομένου ότι πολλές οφθαλμικές λοιμώξεις εξελίσσονται ταχύτατα και μπορούν να απειλήσουν την όραση του ασθενούς, τα εργαστήρια της κλινικής μας με το έμπειρο προσωπικό τους, βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με τους εφημερευόντες Οφθαλμιάτρους, ώστε να καλύψουν κάθε επείγον περιστατικό Οφθαλμικής λοίμωξης και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Επίσης τα εργαστήρια ειδικεύονται στην παρασκευή αυτόλογου ορού από το αίμα του ασθενούς, δηλαδή στην παρασκευή κολλυρίων δακρύων, που είναι φυσικό βιολογικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά και αντιβιοτικά, δεν έχει παρενέργειες και βοηθά αποτελεσματικά σε περιπτώσεις ξηροφθαλμίας, αυτοάνοσων παθήσεων και ελκών του κερατοειδούς. Η παρασκευή του αυτόλογου ορού γίνεται με απλή αιμοληψία, δεν χρειάζεται προετοιμασία και δίδονται αναλυτικές οδηγίες χρήσης και φύλαξης του.