ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Υψηλή τεχνολογία, στα πιο έμπειρα χέρια

Στον 3ο όροφο του Athens Eye Hospital βρίσκονται οι 6 χειρουργικές αίθουσες της κλινικής, έτοιμες να αντεπεξέλθουν ακόμη και στα πιο δύσκολα και εξειδικευμένα χειρουργικά οφθαλμολογικά περιστατικά.

Εγχειρήσεις καταρράκτη, στραβισμού, αμφιβληστροειδούς, υαλοειδούς, γλαυκώματος, βλεφάρων, δακρυϊκής συσκευής, οφθαλμικής ογκολογίας και κερατοπλαστικές, είναι μόνο μερικές από τις επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στα υπερσύγχρονα χειρουργεία της κλινικής.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για τις συνθήκες αντισηψίας, με τα τελειότερα μηχανήματα αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων και την εφαρμογή των αυστηρότερων διεθνών υγειονομικών κανόνων για την πρόληψη και την αποφυγή λοιμώξεων ή άλλων επιπλοκών. Επιπρόσθετα, όλοι οι τοίχοι και οι επιφάνειες των χειρουργείων έχουν επενδυθεί με Corian®, υλικό γνωστό τόσο για τις μοναδικές αντιμικροβιακές του ιδιότητες, όσο και για την υψηλή του αισθητική, που προδιαθέτει ευχάριστα τους ασθενείς, ξεφεύγοντας από το συνηθισμένο «ψυχρό» περιβάλλον ενός νοσοκομείου.

Όλες οι χειρουργικές αίθουσες είναι συνδεδεμένες δικτυακά με την κεντρική βάση δεδομένων του νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας έτσι την ταχεία μετάδοση των μετρήσεων και των εξετάσεων του ασθενούς προς τον χειρουργό, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται και το παραμικρό περιθώριο λάθους.

Κάθε επέμβαση βιντεοσκοπείται με υψηλής ευκρίνειας ψηφιακές κάμερες, ενσωματωμένες σε όλα τα χειρουργικά μικροσκόπια, και το βιντεοσκοπημένο υλικό αποθηκεύεται αυτόματα στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς, διαθέσιμο για κάθε χρήση, από υλικό αναφοράς μέχρι εκπαιδευτικούς ή άλλους επιστημονικούς σκοπούς.

Αίθουσα Διαθλαστικής Χειρουργικής

Η 7η χειρουργική αίθουσα του Athens Eye Hospital προορίζεται αποκλειστικά για τις επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής. Εξοπλισμένη με το πιο προηγμένο σύστημα Excimer Laser που υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο, αποτελεί εγγύηση για ανώδυνες επεμβάσεις, ταχύτατη ανάρρωση και άριστα αποτελέσματα.

Η αίθουσα πλαισιώνεται από αυτόνομα εξεταστήρια για την άμεση μετεγχειρητική παρακολούθηση του ασθενούς, ενώ διαθέτει χωριστή μονάδα βραχείας νοσηλείας και ανεξάρτητη αίθουσα αναμονής.

Το άνετο, φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον ευνοεί τη χαλάρωση των ασθενών που θα υποβληθούν σε διαθλαστική επέμβαση, και τους εμπνέει εμπιστοσύνη, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι συνέχεια παρόν, πάντα πρόθυμο να καθοδηγήσει και να ενημερώσει ασθενείς και συνοδούς, και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.