Οπτικός Οπτομέτρης

 

O Κωνσταντίνος Κατσούλος αποφοίτησε το 2000 από τη Σχολή Οπτικής (τώρα Οπτικής –Οπτομετρίας) του ΤΕΙ Αθήνας. Στην συνέχεια απόκτησε επαγγελματική εμπειρία εργαζόμενος σε οπτικά καταστήματα στην Αθήνα στον χώρο των πωλήσεων, των διαθλαστικών μετρήσεων και των μετρήσεων της όρασης, των εφαρμογών των φακών επαφής και των εφαρμογών της χαμηλής όρασης. Η επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει και την παρουσία στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία ως υπέυθυνος ποιοτικού ελέγχου στον οπτικό τομέα, στην εταιρεία Theon Sensors, εταιρία που εξειδικεύεται στην σχεδίαση και παραγωγή οπτικών οργάνων για τις ένοπλες δυνάμεις.

Το 2006 μετακινήθηκε στην Θεσσαλονίκη ως συνεργάτης της εταιρείας Εyeart Laboratories, όπου εξειδικεύθηκε στις εφαρμογές φακών επαφής και βοηθημάτων χαμηλής όρασης, και συμμετείχε ως σύμβουλος στην σχεδίαση και κατασκευή πολλών από τα προιόντα της εταιρείας. Το 2010 γύρισε στην Αθήνα και ίδρυσε την εταιρία Art in Vision, εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή οπτομετρικών υπηρεσιών, με έμφαση στις εφαρμογές φακών επαφής σε παθολογίες του οφθαλμού, καθώς και στην συνταγογράφηση της  χαμηλής όρασης. To 2013 παράλληλα απέκτησε και τον τίτλο του Msc in clinical optometry από το City University του Λονδίνου. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 αποτελεί μόνιμο συνεργάτη του Athens Eye Hospital.

O Κατσούλος Κωνσταντίνος έχει ανελλιπή παρουσία σε όλα τα συνέδρια του χώρου της οπτικής –οπτομετρίας και της οφθαλμολογίας. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Οπτικής και Οπτομετρίας, και πρωτοπόρος της εφαρμογής σκληρικών φακών επαφής στην Ελλάδα. Έχει κατοχυρώσει μια πατέντα για τροποποίηση του μικροσκοπίου της σχισμοειδούς λυχνίας, και έχει δημοσιεύσει 2 μελέτες σε διεθνή περιοδικά.  Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Η σύγχρονη διαθλαστική εξέταση",  μαζί με τον Γιώργο Ασημέλλη, Msc Phd, επιμελητής του δίτομου έργου "Φακοί επαφής" μαζί με την Δήμητρα Μακρυνιώτη, Msc Phd, και μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιλίου "Οπτική και Υπερόραση".